Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Krásna indiánska legenda hovorí:

"Všetky nočné mory zostanú na tkacie sieti, a zmiznú do prvého svítania, dobré sny potom skľznu spät do mysle spiaceho"

 

Lapače snov sa používajú jako ochranný symbol pre dobrý spánok a celkovo zlepšujú atmosféru v pristore svojím pozitívným vyžarováním.

Pochádzajú pôvodne zo Severnej Ameriky indiánského kměňa Siouxov, ktorí dodnes v lapači snov vidí sieť života – dobré sny zostávajú v sieti života a tie zlé prepadajú dierou uprostřed.

Podľa starej legendy prvýkrát vytvořila lapač snov indiánka na radu šamana, pretože jej dieta v noci plakalo.

Lapače snov sa liší jeden od druhého použitými materiálmi, výpletom i veľkostí.

Pôvodne sa vyrábali z vŕbového prutia stočeného do obruče a prostredná čásť bola vyplnená tkanou látkou pripomínajúcou pavučinovou sieť. Bávajú doplněné aj rôzné ďalšie posvätné predmety jako napríklad korálky alebo pierka.

Kruh je znakom pre celý svet a vesmír. Výplň kruhu tvorí sieť vypletená z provázkou.

V samotnom strede sieťky je potom umiestnený kamienok alebo korálek, ktorý symbolizuje toho, pre koho je lapač snov určený.

Na spodnej části potom bývajú zavesené rôzné provázky, pierka a ozdoby.

 

UMIESTNENIE:

Lapač má podle starej indiánskej legendy fungovať tak, že sa zlé sny pomocou provázkov a pierok chytí do siete, kde zostanú uväznené, a von sa dostanú len pozitívne a pekné sny. Ráno potom zlé sny slnečné lúče rozpustí.

Právě preto by mal byť lapač umiestnený v blízkosti miesta, kde spíme, aby zachytil všetku negatívnu energiu.

Lapače sú tedy v provom rade zavesované nad postieľky novorodencov, kde majú za úlohu chrániť dieťatko od zlých síl.

Lapače možno tiež zavesiť voľne do miestnosti pre dobré prúdenie energie alebo na okno, či ako dekoráciu a symbol pre šťastie. Zavesením do okna, zabráni úniku pozitívnej energie, ak bude visieť nad televíziou či počítačom, môže dokonca vyfiltrovat zlé prúdenie z těchto prístrojov.

Ide predevšetkým o to, v čo veríte, že bude pre Vás lapač znamenať.

 

SYMBOLIKA:

Kruh – symbolizuje svet a vesmír a chrání kamienok uprostřed – vlastné ja člověka.

Sieťka – chrání před negatívnou energiou a ťažkými sny. Tie zablúdi v pavučinke a uzlíkoch a nedostanú sa ku kamienku – do energetického poľa člověka. Zlé sny sa odrážajú. Dobré alebo poučné sa prepúšťajú a skľznú do vedomia snívajúcého.

Pierka – zachytávajú vesmírnu energiu a sny a filtrujú je od všetkého nežiadúcého. To sa ráno vyčistí denným svetlom a lúče slnka.

 

Podla farebnosti sa môže meniť i zameranie jeho pôsobenia. Každá z farieb vyvoláva iné druhy snov a působí na iné typy energií.

 

Biela – je symbolom čistoty, jasnosti a nevinnosti, napomáha premýslanie a umocňuje silu farby, s kterou je používaná. Je tiež symbolom perfekcionizmu a túžby po dokonalosti. Napomáha premýšlanie, stabilizuje, posilňuje a očisťuje. Umocňuje pôsobenie farby, s kterou je používaná.

Červená – symboliuje oheň a krv. Je teplou stimulujúcou farbou pre pohyb, vášeň, nebezpečenství, oživuje a dodáva odvahu, dodáva energiu, aktivuje a zahrieva, podporuje silné emócie a životnú silu.

Pre vzletné povahy působí jako pevná pôda pod nohami a podporuje zrealizovaní všetkých nápadouv. Podporuje imunitný systém.

Oranžová – je symbolom energie, mladosti, radosti zo života a túžby po zmene, pohlcuje negatívne energie a pomáhá prekonať ťažké životné situácie. Vzbuzuje v nás zvedavosť a túžbu po dobrodružstve. Dodáva životnú radost a silu, pohlacuje negatívne energie. Pomáha liečiť fóbie všetkých druhouv, prekonávať depresiu. Je to farba múdrosti. Má blahodárny vplyv na trávenie.

Žltá – je najjasnejšou farbou s povzbudzujúcím účinkom, je symbolom nádeje, šťastie a dobrej nálady. Je symbolom múdrosti a vysokej inteligencie. Podporuje myslenie, povzbudzuje nervy a oživuje pamäť. Stelesňuje pocit slobodného, nezaťaženého vývoja. Podporuje metabolizmus, pomáha pri komuinikácii. Učí nás asertivite, Vedieť vyjadriť svoj vlastný názor a nemať výčitky svedomia. Podporuje intuíciu a tvorivosť. Liečí orgány tráviacého traktu.

Zelená – je upokojujúyou farbou přírody, rovnováhy a nádeje, je symbolom nových začiatkov, hamónie, priaťelstva a citlivosti voči ostatným. Predstavuje kreativitu, citlivosť a ochotu pomáhať uným ľuďom prostredníctvom pochopenia. Liečí nás a dáva nám pocit vyrovnanosti a mieru, upokojuje a harmonizuje nervovú sústavu. Povzbudzuje priaťelstvo, lásku a spolupatričnosť k okoliu. Učí nás vedieť sa odovzdať.

Modrá – je farbou mora a neba, představuje pokoj, zodpovednosť, mier, vyjadruje pocit slobody, ale aj povinnosti. Pomáha k inšpirácii pochádzajúce z nášho vnútra. Predstavuje opatrnosť, rozvážnosť a nečinnosť. Objasňuje a rozširuje dušu. Pomáha pri problémoch v komunikácii a oznaovanie. Prepája srdce a rozum. Prináša úspěch pri rokovaní s úradmi.

Fialová – je farbou kreativity, luxusu, ale aj srdečnosti, duchovna a tajomna, je symbolom inšpirácie, mystiky a nádeje. Pôsobí na centrálny nervový systém upokojujúcim dojmom a vyvoláva spánok. Prinášia inšpiráciu, pokoru a napomáha meditáciám. Upokojuje hyperaktívne deti.

Hnědá – je farbou prírody a dodáva pokojnú, stálú energiu, je smybolom trpezlivosti a spoľahlivosti a je farbou zdravého rozumu a inteligencie.

Růžová – tato farba je symbolom nehy, jemnosti a romatickej lásky, zároveň však aj nezralosti a naivity. Je označovaná ako farba srdca. Prezrádza sentimentalitu a jemnosť. Uvolňuje napätie vo svaloch a v mysli.

Tyrkysová – spája blahodárné účinky modrej a zelenej a tým nás očisťuje a zároveň posilňuje. Má upokojujúce účinky na telo i dušu. Symbolizuje slobodnú dušu. Podporuje sebavedomie, fantáziu a spontánnosť. Tíši pocit hladu a je preto vhodná při diétach.

 

Dľžka lapače: 60 cm

Priemer kruhu: 13 cm

Napájanie LED: 2 x CR2032, gombíková 3V, 240 mAh. Vratane batérií.

 

Balíček obsahuje iba jeden lapač snov.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť