Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Chcete krásny a neobvyklý doplnok do svojho domova? Tento záves na stenu je ideálnou dekoráciou do obývačky, spálne, pracovne, verandy alebo detskej izby. Určite poteší vašich blízkych, ktorých môžete obdarovať týmto originálnym darčekom.

Jasné farebné zladenie závesu zútulní váš domov a dodá mu jedinečnosť, vďaka strapcom bude elegantnejší.

Zavesením závesu na stenu zároveň ušetríte peniaze za maľovanie alebo tapetovanie. Záves jednoducho a rýchlo zakryje všetky nedokonalosti na stene, navyše jeho inštalácia je oveľa jednoduchšia ako celé maľovanie alebo tapetovanie.

 

Pod pojmom tapiséria sa rozumie akákoľvek dekoratívna tkanina, ktorá sa používa na zakrytie stien. Má pôvod nielen v kobercoch, ale aj v rôznych látkových závesoch. Používali ju už staroveké národy: Gréci, Rimania, Egypťania a vyskytuje sa aj u Aztékov, Inkov a pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky. Gobelíny vyzerajú na stene naozaj veľkolepo. Je len na vás, aký motív si vyberiete. Geometrické tvary vyniknú v industriálnom štýle, jemné obrázky v romantickom a neutrálne tóny podčiarknu škandinávsky štýl bývania. Celý priestor sa vďaka závesu na stenu stane intímnejším.

 

Rozdelenie tela podľa farieb pochádza zo starovekej Indie. Podľa hinduistických tradícií má každé ľudské telo sedem centier, tzv. čakier, ktoré zodpovedajú farbám dúhy. Každé centrum zodpovedá určitej časti tela a orgánom. Pojem čakra pochádza zo sanskrtu, staroindického jazyka učencov, a znamená "koleso" alebo "vír".

  • Prehľad čakier:
    • Koreňová - červená
    • Sakrálna - oranžová
    • Solárny plexus - žltá
    • Srdcová - zelená, ružová
    • Krčná - modrá
    • Čelný - kráľovská modrá
    • Kraniálna - fialová

Červená - je symbolom chuti do života, aktivizuje, zrýchľuje pulz. Vyjadruje silnú vôľu, ukazuje odvahu bojovať a vytrvalosť. Príliš veľa červenej môže signalizovať agresivitu, túžbu po moci a uznaní.

Ružová - O ružovej sa hovorí, že je skvelým liekom proti strachu. Symbolizuje jemnosť, nežnosť. Prebúdza potrebu náklonnosti a je liekom proti agresii. Znázorňuje túžbu po ohľaduplnosti a láskavom zaobchádzaní. S ružovou sa spája ženskosť. Táto farba sa zaoberá blízkymi vzťahmi. Testy preukázali súvislosť medzi obľubou ružovej a stupňujúcou sa túžbou po sladkostiach.

Oranžová - Symbolizuje radosť, optimizmus, pomáha proti depresii, pesimizmu, letargii. Oranžová predstavuje šokové stavy. Zvyšuje ctižiadostivosť, chuť do činnosti, radosť zo života, otvorenosť voči blížnemu. Oranžová ukrýva aj rôzne druhy závislostí, znamená akýsi útek, ktorý svedčí o nedostatku sebadôvery alebo o nedostatku radosti zo života.

Žltá - je spojená so slnečným svetlom. Má povznášajúci, hrejivý a povzbudzujúci účinok. Je to farba spokojnosti, tvorivosti a predstavivosti. Človek, ktorý má obľúbenú žltú, vždy hľadá niečo nové. Žltá môže poukazovať aj na rôzne komunikačné ťažkosti a obavy. Chýba jej tiež radosť. Môže poukazovať na perfekcionistické sklony, strach, že sa niečo vymklo spod kontroly.

Zelená - Je to farba prírody a jari. Symbolizuje rast, nový začiatok. Upokojuje nervy, posilňuje zmysly, vyvoláva pocit pokoja. Signalizuje regeneráciu. Podporuje koncentráciu. Pomáha pri fóbiách. Je to farba životného cyklu. Pomáha pri prechádzaní zmenami, prijímaní zmien, pocitoch tiesne.

Modrá - Predstavuje pokoj a mier, dôveru v seba samého. Modrá predstavuje komunikáciu na všetkých úrovniach. Môže naznačovať melancholickú depresívnu náladu. Má chladivý, upokojujúci účinok. Priraďuje sa k mužskému aspektu. Veľa modrej môže naznačovať sklamanú dôveru. Človek sa stráni ostatných. Oddeľuje sa a má túžbu uniknúť. Problémy s odstraňovaním starých vecí. Pasivita.

Kráľovská modrá (idigo) - Modrá a kráľovská modrá sú si v mnohých ohľadoch veľmi podobné. Väčšina charakteristických vlastností modrej sa v kráľovskej modrej prejavuje intenzívnejšie, ako viac extrémov, je tu priestor pre silnú depresiu, malomyseľnosť a extrémnu osamelosť, ale aj pre hlbšiu koncentráciu a jasnosť. V kráľovskej modrej je extrémna osamelosť, ale aj hlbšia koncentrácia a jasnosť.

Fialová - Fialová v sebe spája dva protiklady: červenú a modrú, t. j. vo fialovej sa spájajú úplné vlastnosti červenej a modrej. Symbolizuje zmenu. Môže znamenať obetu, obetavosť. Farba vznešenosti. Farba kráľov, kňazov. Označuje veľké utrpenie, bolesť, hlboký smútok a žiaľ spojený s umieraním a smrťou. Označuje koniec a začiatok. Bolestnú stratu spôsobenú smrťou alebo rozvodom. V tomto období sa človek cíti opustený.

 

Anjelské krídla nás prenášajú cez nebezpečenstvo alebo ťažké životné prekážky. Byť pod ich ochranou znamená byť v bezpečí pod ochranou najvyššej moci. Veriť, že všetko, aj keď sa to spočiatku nezdá, dobre dopadne.

 

  • Materiál: Polyester/bavlna
  • Rozmery:
    • Dĺžka bez strapcov: 130 cm
    • Dĺžka so strapcami: 145 cm
    • Šírka: 32 cm
    • Dĺžka strapcov: 15 cm
    • Dĺžka šnúrky: 75 cm
    • Dĺžka tyče: 40 cm
    • Priemer tyče: 1,5 cm

Balenie obsahuje záves na stenu, drevenú tyč a šnúrku.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť