Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Túto drevenú dekoráciu možno použiť ako nástennú dekoráciu do bytu. Na stene bude pôsobiť nielen ako dizajnový prvok, ale aj ako psychologický nástroj. Môžete ju použiť aj ako podstavec alebo súčasť svojho rituálu. 

 

Hamsa, alebo tiež "ruka Fatimy" či "ruka Panny Márie", je symbol a amulet v tvare ľudskej ruky obľúbený najmä na Blízkom východe a v severnej Afrike.

Predstavuje božské vedenie, ukazuje nám správny smer, zbavuje nás strachu a chráni nás pred nešťastím.

Hamsa zobrazuje dlaň pravej ruky, ktorá sa v staroveku považovala za znamenie ochrany.

Hamsa je vraj tajomný symbol, ktorý do veľkej miery predstavuje ženskosť, podporuje plodnosť a zdravé tehotenstvo.

Ak má ruka uprostred dlane oko, považuje sa za veľmi silný ochranný talizman proti všetkému zlému.

Tvar ruky sa vyskytuje vo viacerých verziách, ak sú prsty roztiahnuté, odráža to zlo a nešťastie, ruka so zopnutými prstami prináša šťastie, otvorená ruka znamená pohostinnosť a požehnanie.

 

Pôvod tohto amuletu siaha až do starovekej Mezopotámie.

V arabskom svete sa nazýva aj khamsa a znamená päť, teda všetkých päť prstov pravej ruky. Symbolizuje päť povinností moslimov a päť pilierov ich viery. Palec predstavuje proroka Mohameda a ostatné prsty jeho spoločníkov - dcéru Fatimu, Fatiminho manžela Aliho a synov al-Hasana a al-Husajna. Štvrtý prst ruky sa označuje ako symbol morálneho a duchovného významu.

Meno Fatima znamená "tá, ktorá hovorí pravdu", "tá, ku ktorej hovoria anjeli" alebo "nebeská pani". Toto meno je tu symbolom duchovnej čistoty, spokojnosti a požehnania.

  

Balenie obsahuje drevenú dekoráciu s rozmery 14 x 12 cm.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť