Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Krásna indiánska legenda hovorí:

"Všetky nočné mory zostanú na tkacej sieti, a zmiznú do prvého svitania, dobré sny potom skĺznu späť do mysle spiaceho"

Lapače snov sa používajú ako ochranný symbol pre dobrý spánok a celkovo zlepšujú atmosféru v priestore svojim pozitívnym vyžarovaním. Pochádzajú pôvodne zo Severnej Ameriky indiánskeho kmeňa Siouxov, ktorí dodnes v lapači snov vidia sieť života – dobré sny zostávajú v sieti života a tie zlé prepadajú dierou uprostred. Podľa starej legendy prvýkrát vytvorila lapač snov indiánka na radu šamana, pretože jej dieťa v noci plakalo.
Lapače sa líšia jeden od druhého použitými materiálmi, výpletom aj veľkosťou. Pôvodne sa vyrábali z vŕbového prútia stočeného do obruče a prostredná časť bola vyplnená tkanou látkou pripomínajúcou pavučinovú sieť. Bývajú doplnené aj rôzne ďalšie posvätné predmety ako napríklad korálky alebo pierka. Kruh je znakom pre celý svet a vesmír. Výplň kruhu tvorí sieť vypletená z povrázkov. V samotnom strede sieťky je potom umiestnený kamienok alebo korálik, ktorý symbolizuje toho, pre koho je lapač určený. Na spodnej časti potom bývajú zavesené rôzne povrázky, pierka a ozdoby.

Umiestnenie: Lapač má podľa starej indiánskej legendy fungovať tak, že sa zlé sny pomocou povrázkov a pierok chytia do siete, kde zostanú uväznené, a von sa dostanú len pozitívne a pekné sny. Ráno potom zlé sny slnečné lúče rozpustia. Práve preto by mal byť lapač umiestnený blízko miesta, kde spíme, aby zachytil všetku negatívnu energiu. Lapače sú teda v prvom rade zavesované nad postieľky novorodencov, kde majú za úlohu chrániť dieťatko od zlých síl. Lapače je možné tiež zavesiť voľne do miestnosti pre dobré prúdenie energie alebo na okno, či ako dekoráciu a symbol pre šťastie. Zavesením do okna, zabráni úniku pozitívnej energie, ak bude visieť nad televíziou či počítačom, môže dokonca odfiltrovávať zlé prúdenie z týchto prístrojov. Ide predovšetkým o to, v čo veríte, že bude pre vás lapač znamenať.

Symbolika:

Kruh symbolizuje svet a vesmír a chráni kamienok uprostred - vlastné ja človeka.
Sieťka chráni pred negatívnou energiou a ťažkými snami. Tie zablúdia v pavučinke a uzliakoch a nedostanú sa ku kamienku - do energetického poľa človeka. Zlé sny sa odrážajú. Dobré alebo poučné sa prepúšťajú a skĺznu do vedomia snívajúceho.
Pierka zachytávajú vesmírnu energiu a sny a filtrujú ich od všetkého nežiaduceho. To sa ráno vyčistí denným svetlom a lúče slnka.

Podľa farebnosti sa môže meniť aj zameranie jeho pôsobenia. Každá z farieb vyvoláva iné druhy snov a pôsobí na iné typy energií.

BIELA - je symbolom čistoty, jasnosti a nevinnosti, napomáha premýšľaniu a umocňuje silu farby, s ktorou je používaná. Je tiež symbolom perfekcionizmu a túžby po dokonalosti. Napomáha premýšľaniu, stabilizuje, posilňuje a očisťuje. Umocňuje pôsobenie farby, s ktorou je používaná.

ČERVENÁ - symbolizuje oheň a krv. Je teplou stimulujúcou farbou pre pohyb, vášeň, nebezpečenstvo, oživuje a dodáva odvahu, dodáva energiu, aktivuje a zahrieva, podporuje silné emócie a životnú silu. Pre vzletné povahy pôsobí ako pevná pôda pod nohami a podporuje zrealizovanie všetkých nápadov. Podporuje imunitný systém.

ORANŽOVÁ - je symbolom energie, mladosti, radosti zo života a túžby po zmene, pohlcuje negatívne energie a pomáha prekonať ťažké životné situácie. Vzbudzuje v nás zvedavosť a túžbu po dobrodružstve. Dodáva životnú radosť a silu, pohlcuje negatívne energie. Pomáha liečiť fóbie všetkých druhov, prekonávať depresiu. Je to farba múdrosti. Má blahodarný vplyv na trávenie.

ŽLTÁ - je najjasnejšou farbou s povzbudzujúcim účinkom, je symbolom nádeje, šťastia a dobrej nálady. Je symbolom múdrosti a vysokej inteligencie. Podporuje myslenie, povzbudzuje nervy a oživuje pamäť. Stelesňuje pocit slobodného, nezaťaženého vývoja. Podporuje metabolizmus, pomáha pri komunikácii. Učí nás asertivite, vedieť vyjadriť svoj vlastný názor a nemať výčitky svedomia. Podporuje intuíciu a tvorivosť. Liečia orgány tráviaceho traktu.

ZELENÁ - je upokojujúcou farbou prírody, rovnováhy a nádeje, je symbolom nových začiatkov, harmónie, priateľstva a citlivosti voči ostatným. Predstavuje kreativitu, citlivosť a ochotu pomáhať iným ľuďom prostredníctvom pochopenia. Lieči nás a dáva nám pocit vyrovnanosti a mieru, upokojuje a harmonizuje nervovú sústavu. Povzbudzuje priateľstvo, lásku a spolupatričnosť k okoliu. Učí nás vedieť sa odovzdať.

MODRÁ - je farbou mora a neba, predstavuje pokoj, zodpovednosť, mier, vyjadruje pocit slobody, ale aj povinnosti. Vyjadruje pocit slobody, napomáha k inšpirácii pochádzajúcej z nášho vnútra. Predstavuje opatrnosť, rozvážnosť a nečinnosť. Vyjasňuje a rozširuje dušu. Pomáha pri problémoch v komunikácii a oznamovaní. Prepája srdce a rozum. Prináša úspech pri rokovaní s úradmi.

FIALOVÁ - je farbou kreativity, luxusu, ale aj srdečnosti, duchovna a tajomna, je symbolom inšpirácie, mystiky a nádeje. Pôsobí na centrálny nervový systém upokojujúcim dojmom a vyvoláva spánok. Prináša inšpiráciu, pokoru a napomáha meditáciám. Upokojuje hyperaktívne deti.

HNEDÁ - je farbou prírody a dodáva pokojnú, stálu energiu, je symbolom trpezlivosti a spoľahlivosti a je farbou zdravého rozumu a inteligencie.

RUŽOVÁ farba - symbol nehy, jemnosti a romantickej lásky, zároveň však aj nezrelosti a naivity. Je označovaná ako farba srdca. Prezrádza sentimentalitu a jemnosť. Uvoľňuje napätie vo svaloch av mysli.

TYRKYSOVÁ farba - spája blahodárne účinky modrej a zelenej a tým nás očisťuje a zároveň posilňuje. Má upokojujúce účinky na telo i dušu. Symbolizuje slobodnú dušu. Podporuje sebavedomie, fantáziu a spontánnosť. Tíši pocit hladu a je preto vhodná pri diétach.

Špecifikácia:

  • Dĺžka lapača: 72 cm, 17 cm
  • Materiál: perie, korálky

Balíček obsahuje jeden lapač snov.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť